Technasium opdracht jaar 2 periode 1

Ik heb samen met mijn groepje (ik, Storm, Noa en Liam) gewerkt aan ons project voor O&O een duurzame upcycling lamp, dat houdt in dat de lamp goed voor het milieu is en er spullen in zijn verwerkt die je normaal zou weggooien.

Voor ons vooronderzoek moesten we 20 upcycling lampen opzoeken en beschrijven wat de functie is, hoe hij in elkaar zit, wat voor licht hij geeft enz. We hadden als eerste idee een lamp die gemaakt was van alleen maar zonnepanelen, maar daar zat geen upcycling in verwerkt. Uiteindelijk zag Noa bij een lampenwinkel een soort lamp die gevlochten was met stukjes hout, dus wij dachten als wij in plaats van houten strookjes stukjes spijkerbroeken gebruiken dat is al erg upcycling, maar toen moesten we de strookjes nog ergens aan bevestigen, dus hadden wij bedacht om het aan oude fietswielen te bevestigen.  

1 wiel was een hele klus, want die was helemaal smerig, want hij zat onder de roest en de modder, dus moesten Liam en ik hem helemaal schoonmaken. Om de lamp duurzaam te maken hadden wij aan de voorkant een zonnepaneel bevestigd, omdat het een hanglamp was.

Als onze reclamecampagne had Liam een website gemaakt en daar staat dus zowel eigenlijk het vooronderzoek in samengevat en daarnaast hebben we er ook nog een filmpje in gezet, dat laat zien hoe je de lamp zelf kunt maken.

Uiteindelijk hadden we de strookjes aan elkaar gevlochten en aan de fietswielen bevestigd en dit is het resultaat.

WhatsApp Image 2020-03-20 at 12.39.04

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s